Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
我以前是那样的,后来才注意到丰胸产品。我先天性发育不太好,因为胸部只有小b杯,所以结婚的时候特别是美女喜欢穿那种瘦小的内衣产后丰胸。时间久了,胸口不大,反而变小了,结婚生下宝宝,喂了一年左右。断奶后,胸部过于收缩粉嫩公主酒酿蛋 ,原本没什么胸部的是a杯而不满。因为胸痛频繁到医院检查,有轻微乳腺增生,医生说我长期穿着内衣也有很大影响丰胸粉嫩公主酒酿蛋,提醒姐妹们注意,不要挤压胸部。
 SAMOSTAN RAB


Samostan Benediktinki Sv. Andrije ap.

Benediktinski samostan sa crkvom svetog Andrije, utemeljen tijekom XI:, stoljeća izdiže se direktno iz litica uz obalu uvale sv. Eufemije. Samostan je bio osnovan za djevojke iz plemićkih rapskih obitelji. Neki povjesničari navode kako je to bilo 1123. ali bez dokumentiranog oslonca. Prvi pak pisani spomen koji nam svjedoči drevnu povijest ovog samostana je natpis na zvoniku gdje je imenom spomenuta opatica Ivana. Jednostavni romanički zvonik podignut je 1181. i najstariji je od četiri rapska zvonika.

Samostanska crkva sv. Andrije je protoromanička trobrodna bazilika sagrađena u 11. st. a dao ju je izgraditi biskup Madius čije je ime uklesano na natpisu ulaznog praga u crkvu. U 14. st. bila je obnovljena a polovicom 15. st. temeljito preinačena. U 18 st. crkva je barokizirana – iz tog doba potječe i barokni drveni oltar, rad venecijanskih majstora sa oltarnom palom slikara Novellia. Drvene figure po strani prikazuju sv.Benedikta i apostola sv.Andriju.
Desno od glavnog oltara u lađi crkve nalazi se oltar Majke Božje koja se od 16. st. u samostanu i na cijelom otoku štuje kao Čudotvorna Gospa Rapska. Kretsko-bizantska ikona Bogorodice s Kristom u naručju iz prve je polovice XVI. stoljeća. Srebreni i pozlaćeni okvir ikone vrijedan je rad mletačkog zlatarstva iz XVIII. stoljeća. Na ulazu u samostansku kapelu nalazi se vrijedna kretsko-mletačka ikona oplakivanja Krista, tempera na drvu iz druge polovice XVI. stoljeća. U samostanskoj biblioteci, osim moderne duhovne literature, čuvaju se i vrijedni stari spisi, dokumenti i pergamene.

Koludrice sv. Andrije vjerne su svom poslanju molitve i rada. Molitva njegovana i brižno pripremana čini okosnicu njihova svakodnevnog života, omogućavajući i drugima da budu dionicima njihova molitve i sabranosti. U ozračju samostanskog mira, njeguju monaško gostoprimstvo.
Iz samostana koludrica benediktinki u Rabu potječe i Rapska torta. Kolač koji su, kako usmena predaju kaže, napravile koludrice prigodom posjeta pape Aleksandra III Rabu, 1177. Stoljećima prepisivan i u svojoj izvornosti čuvan, recept je došao i do naših dana.
Kao i prije gotovo tisuću godina tako i danas koludrice rapskog samostana kao čuvarice bedema grada, svojom molitvom i radom zagovaraju za potrebe Raba i svijeta moleći da Gospodin po zagovoru svetog Benedikta na svih izlije svoj blagoslov.


Samostan Benediktinki
Sv. Andrije ap.

Ivana Rabljanina 6
51280 RAB
Tel/fax: 051 724-232
andrija@ri.t-com.hr