Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
我以前是那样的,后来才注意到丰胸产品。我先天性发育不太好,因为胸部只有小b杯,所以结婚的时候特别是美女喜欢穿那种瘦小的内衣产后丰胸。时间久了,胸口不大,反而变小了,结婚生下宝宝,喂了一年左右。断奶后,胸部过于收缩粉嫩公主酒酿蛋 ,原本没什么胸部的是a杯而不满。因为胸痛频繁到医院检查,有轻微乳腺增生,医生说我长期穿着内衣也有很大影响丰胸粉嫩公主酒酿蛋,提醒姐妹们注意,不要挤压胸部。
 SAMOSTAN PAG


Samostan Benediktinki Sv. Margarite

Godine 1318. Juran i Milica Pogančić podižu sjeveroistočno od Velike crkve u starome Pagu samostan za koludrice benediktinke i crkvu na čast sv. Margarite, djevice i mučenice.
Sredinom 15. stoljeća opasnost od Turaka bila je sve veća, pa su Pažani, 18. svibnja 1443. godine, započeli s gradnjom novog grada, na mjestu na kojem se on i danas nalazi.
1474. godine 18. rujna svečanim ophodom predvođenim knezom Pažani su preselili u novi grad Pag. 1483. godine dovršeni su samostan i crkva benediktinki u novom Pagu. Crkva je posvećena Marijinom Navještenju, a samostan svetoj Margariti djevici i mučenici, kao uspomena na samostan i crkvu u starome Pagu.

Život u Samostanu benediktinki sv. Margarite u Pagu oduvijek je bio uzoran. U Samostanu se govorilo isključivo hrvatskim jezikom. Broj redovnica varirao je od 3 do 20. Redovnice su razvile vrlo bogatu i raznoliku djelatnost, posebno odgojnu za žensku djecu od 1579. godine. Benediktinke su poučavale čipkarstvo, a čipke prodavale u Mlecima i kasnije u Austriji. One su zaslužne što se čipkarstvo proširilo gradom Pagom i postalo važan izvor zarade mnogih paških obitelji. Glavni oltar podignut je u XVIII. stoljeću ; kapelu sv. Benedikta i u kapeli Mišolić mramorni oltar Milosrdne Gospe i grobnicu obitelji Mišolić. Samostan čuva vrijedne predmete umjetničkog obrta i likovne umjetnosti. Najznačajniji je svakako relikvijar Svetoga Trna iz 1435. Skulptura je zastupljena s nekoliko kipova Bogorodice i drvenim raspelima. Od drvenih raspela ističemo raspelo u kapeli Gospe od Milosrđa iz XVIII. stoljeća. Figura Milosrdne Gospe izrađena je 1626. godine.

Vidimo kako su paške benediktinke tijekom svoje duge povijesti molile i radile s ljudima ovoga grada i zadarske nadbiskupije u koju spada grad Pag. Čuvale su baštinjene svetinje promičući kršćanske, benediktinske vrijednosti i hrvatsku kulturu. Benediktinke su poučavale čipkarstvo te su i zaslužne što se čipkarstvo proširilo gradom Pagom, a danas se nalazi na UNESCOV-oj listi nematerijalne kulturne baštine. Poznat i zaštićen kao izvorno hrvatski proizvod je i paški baškotin, kojega koludrice sv. Margarite pripravljaju po receptu starijem od 300 godina.
U obnovljenoj crkvi i samostanu i danas koludrice žive načelo svetoga Benedikta "Moli i radi".

Samostan Benediktinki
Sv. Margarite

Jose Felicinovića 2
23250 PAG
Tel/fax: 023 611-061
benediktinke-sv.margarite@zd.t-com.hr