Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
我以前是那样的,后来才注意到丰胸产品。我先天性发育不太好,因为胸部只有小b杯,所以结婚的时候特别是美女喜欢穿那种瘦小的内衣产后丰胸。时间久了,胸口不大,反而变小了,结婚生下宝宝,喂了一年左右。断奶后,胸部过于收缩粉嫩公主酒酿蛋 ,原本没什么胸部的是a杯而不满。因为胸痛频繁到医院检查,有轻微乳腺增生,医生说我长期穿着内衣也有很大影响丰胸粉嫩公主酒酿蛋,提醒姐妹们注意,不要挤压胸部。
 SAMOSTAN HVAR


Samostan Benediktinki Sv. Ivana Krstitelja i Antuna Opata

Samostan benediktinki i crkva sv. Ivana Krstitelja i Sv. Antuna Opata, smješteni su u kući u kojoj se 1485. rodio Hanibal Lucić, hvarski vlastelin, sudac i odvjetnik hvarske gradske općine. Julija, udovica Hanibalova sina Antuna, obiteljsku je palaču oporučno namijenila za samostan benediktinki za gradnju kojeg su se gradske vlasti već od 1534 zalagale, a naum je ostvaren 1664. kada su iz paga došle u Hvar dvije koludrice da bi samostan mogao započeti svoje djelovanje. Godine 1836. hvarska komuna zatražila je od benediktinki da osnuje i žensku pučku školu.

Zbirka sadržava vrijedne slike, i to tempere na drvu, među kojima je najstarija Poklonstvo kraljeva iz 15./16. st., te nekoliko radova iz 17. st. i 18 st. Uzašašće Marijino datira iz 18. st. i naslikano je uljem na bakru. U zbirci se čuvaju drvene polikromirane skulpture Sv. Ivan Kristitelj iz 17. st. i Sv. Antun Padovanski te Gospa Snježna iz 18. st. Crkveno srebreno posuđe, različiti relikvijari, iz 17. i 18. stoljeća uglavnom su venecijanski i dubrovački radovi. Vrijedan dio zbirke čine radovi od svile i crkveno ruho.

Uz prvenstveno duhovni karakter što ga samostan već stoljećima širi na ovom prostoru, danas je posebno poznat po cijelom svijetu po čipki od agave, koja se samo tu u samostanu njeguje, po tradiciji od prije 100-120 godina i prelazi iz generacije u generaciju. Danas se ta čipka nalazi na UNESCO-voj listi kao kulturno nematerijalno dobro.
U vremenu poslije drugog svjetskog rata sestre su vodile i dječji vrtić, bavile se izradom misnom ruha i pletenjem. Danas u hvarskom samostanu koludrice njeguju i kršćansko gostoprimstvo u ovom gradu razvijenog i elitnog turizma, svojom predanom molitvom i radom, svjedoče opredjeljenje života za Boga.


Samostan Benediktinki
Sv. Ivana Krstitelja
i Antuna Opata

Groda
21450 HVAR
Tel/fax: 021 741-052