Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
我以前是那样的,后来才注意到丰胸产品。我先天性发育不太好,因为胸部只有小b杯,所以结婚的时候特别是美女喜欢穿那种瘦小的内衣产后丰胸。时间久了,胸口不大,反而变小了,结婚生下宝宝,喂了一年左右。断奶后,胸部过于收缩粉嫩公主酒酿蛋 ,原本没什么胸部的是a杯而不满。因为胸痛频繁到医院检查,有轻微乳腺增生,医生说我长期穿着内衣也有很大影响丰胸粉嫩公主酒酿蛋,提醒姐妹们注意,不要挤压胸部。
 SAMOSTAN CRES


Samostan Benediktinki Sv. Petra ap.

Kompleks samostana benediktinki Sv. Petra apostola nalazi se nekoliko stotina metara južno od grada Cresa na morskoj obali.
Najstarije podatke o ovom samostanu nalazimo u arhivu grada Cresa iz 1200. godine iz kojeg je očito postojanje ženskog benediktinskog samostana u Cresu. Kroz svoju osam stoljetnu povijest samostan je četiri puta bio uništen od požara i svaki put je iznova zaživio.

U samostanskoj crkvi svetog Petra apostola vidljivi su tragovi raznih vremenskih razdoblja i stilova. Razigranost romaničkih kamenih lukova, baroknih oltara u bočnoj lađi te modernih vitraja stvara ozračje u kojem se kao stvarnost živi otajstvo Gospodinove prisutnosti.
U prezbiteriju nad glavnim oltarom nalazi se vrijedna oltarna pala Uznesenja Marijina sa svetim Petrom i drugim svecima. Pažnju privlači i obnovljeni tabernakul kao i prekrasno drveno raspelo. Na pjevalištu, koru crkve nalaze se orgulje sa 15 registara graditelja Francesco Dacci, iz 1777. godine. U prostorijama samostana čuvaju se vrijedne slike i ikone, a u biblioteci samostana dva goticom pisana kodeksa iz XV stoljeća, dijelovi obrednika za polaganje zavjeta i psaltir.

Slijedeći monašku benediktinsku tradiciju creske koludrice bavile su se u prošlosti odgojem ženske mladeži, sve do 1945. godine kada im komunističke vlasti zabranjuju prosvjetnu djelatnost. Od tada pa do danas koludrice se svojim radom, osobito ručnim, trude slaviti Boga i priskrbiti si za život. U vrtu se nalazi i meteorološka stanica odakle koludrice već tridesetak godina marljivo izvješćuju o vremenskim prilikama.
Creske su koludrice od 1989. godine otvorile vrata svoga samostana gostima koji u zajedništvu molitve i rada sa sestrama nalaze sabranost i odmor. Na ovaj način zajednica živi svoj monaški apostolat svjedočeći kršćansku otvorenost za potrebe suvremenog čovjeka. Vjerne riječima svetog Benedikta primaju i dvore goste u duhu Evanđelja. Danas u creskom samostanu, sljedeći Pravilo svetog Benedikta koludrice svakodnevno obnavljaju svoju vjernost Gospodinu kroz radost i žrtvu molitve i rada.Samostan Benediktinki
Sv. Petra ap

Obala Sv. Benedikta 17
51557 CRES
Tel/fax: 051 571-010