Naslovnica Monaštvo Skip Navigation Links
Sv. BenediktExpand Sv. Benedikt
Skip Navigation Links
SamostaniExpand Samostani
Naša izdanja Foto galerija Linkovi Kontakt
 
  Zadar - Prvi zavjeti Marije Danijele Lužija
27.12.2015.  

27. prosinca 2015. godine, na blagdan Svete obitelji, na svetoj misi u 8:30 u crkvi sv. Marije, našoj zajednici pridružila se novakinja Marija Danijela Lužija primivši prve zavjete. Ona je svoj novicijat započela na isti blagdan godinu dana ranije. Sestra Danijela dolazi iz Makarske.

Svetu misu s obredom prvih zavjeta predvodio je o. Bernard Rubinić. Spominjući se Benediktova gesla „Ora et labora… da se u svemu slavi Bog“, naglasio je da život u redovništvu treba imati „oba vesla“ kako bi se došlo do određenog cilja. Kao vrhunac duhovnog poziva istaknuo je uzajamnu ljubav i zajedništvo. U svojoj propovijedi osvrnuo se na potrebe duhovnih zvanja današnjice te nam preporučio u molitve sve obitelji i redovničke zajednice.

M. Danijela je prihvatila stalno živjeti u zajednici Benediktinki sv. Marije, slijedeći evanđeoske zavjete obraćanja svoje ćudi u čistoći, siromaštvu i poslušnosti, te živeći Pravilo svetoga oca Benedikta.
Primivši monašku odjeću (škapular) sv. Benedikta, sestrinskim cjelovom cijela je naša zajednica M. Danijeli izrazila dobrodošlicu uz želju da ustraje u svojem pozivu.
 
  Povratak na popis novosti

Povratak na naslovnicu